julfika 2007


lördag=)

Idag är det allhelgonaafton och jag ska följa med mamma till kyrkogården o tända ljus- mys=). Jag tkr inte om haaloween som det har blivit med att man ska klä ut sig och skrämmas. Jag tkr det är mysigare att se det som ett sätt att fira in vintern o minnas dem som gått bort. Börjar även planera lite inför julpysslet och sånt. Det börjar bli dags nu att fundera på vad man ska pyssla i år. Köpte pepparkaksformar på Ikea för två veckor sedan och har bokat biljetter till lucia i globe. Supermys!!! Men det är såå mycket mer som måste planeras. Jag ska pyssla och baka och pynta. Hoppas jag får pynta Daniels lägenhet också men han verkade vara lite emot att ha en gran...fattar inte riktigt varför. Han har ju hela 28km2 att ha den på!!! Men jag ska nog lyckas smussla in en på något vis. Sen är det ju alla julmarknader man inte får missa och jag börjar fundera på att ha adventsfika med julpyssel och glöggbjudning för vänner ocskå...ojoj måste börja planera!

Nu ska jag iväg och köpa en egen stång så jag kan börja träna hemma! =)



kassar!!!!!!!!!!!!


just det ja, shopping var det

Jag och Ida som jag var på föreläsningen med har nu bestämt att vi vill satsa på någon form av träningsinstruktör eller PT. Tyvärr är PT utbildningarna jättedyra, mellan 40-50 000 kr, men det finns en grundutbildning man kan gå för 1500 kr och det tkr jag låter bra!! Ska bara övertala Ida att följa med på den för det blir nog toppen!!! Och nästa helg blir det Häslomässa i älvsjö=). Nu måste jag bara ta tag i mina matvanor och börja äta lite nyttigt. Jag har så lätt för att ta något som går fort, som en smörgs, och så blir det för lite kalorier och man får inte i sig tillräckligt. Skärpning!!

Efter att ha jobbar en hel dag och följde jag med en kollega, Philip, att köpa en regnrock som han skulle ha till halloween. Hahha han skulle vara någon figur från en film och var tvungen att ha en regnrock. Vi kollade i två affärer och han hittade tillslut en för 31 kr på någon affär som sålde arbetskläder! HAhha det blev en billig outfit!
Fick snabbskjuts tillbaka till brommaplan för då var det intervju på Scandic=). Jag träffade reseptionschefen och intervjuad honom till en uppgift i min kurs och passade på att smuga fram mitt cv. " Nej men oj, jagråkade visst få med mig mitt cv!" utbrast jag när han nämde något om praktik. Så ja ska ringa tillbaka nästa vecka=)

Och så till shoppingen då. Jag och Jessy ägnade fredagskvällen åt shopping i Kista. är dock lite besviken på mig själv att det inte blev några skor eller en väska som jag behövde. Istället blev det en hårig väst( från barnavdelningen för 179 kr som jag fick tjata länge på att få nedsatt), en klänning med halsterneck och paljetter, lite smink, ett linne och ett par örhängen och en mössa för hela 19.50 på H&M. Perfekt att ha på jobbet.

Funderade lite över tjejers shoppingvanor och kom tillsammans med Jessy fram till att en shoppingrunda ser ut enligt följande:

- Vi träffas och berättar vad vi vill hitta och vilka fynd vi hoppas göra.
- Vi shoppar loss i några timmar utan att riktigt tänka på prislappen.
- Vi sätter oss utmattade på tbanan eller bussen hem och börjar fundera på våra köp.
- Vi turas om att rabbla upp för varandra vad vi köpt och vad det kostade.
- Sedan väljer den ena ut ett plagg att ångra sig om och den andra får övertyga att "den var jättefin" och "du har visst råd- heöt rätt köp" och sedan mår man bra igen.
- Den andra i sin tur ångrar något den inte köpte och lovar sig att gå och köpa det imorgon istället.

Det sistnämda gäller mig och en väska för ynka 149 kr som jag BORDE köpt!!;P

Konstigt nog blev det Jessy som hevade hem de största och mesta grejjerna medan jag fick med mig många småkassar.

Shopping=)

Har varit mkt nu de senaste dagarna o jag har bara ramlat i säng av trötthet(om mna nu kan säga så...). Igår var jag på en intressant föreläsning på stadsbiblioteket. Det var författaren Luise Hammarberg som föreläste om kost och matvanor och hud det påvekar hälsan. När hon inledde med att förbjuda alla att äta kavjar tyckte jag att det var lite för mycket, jag tycker själv inte att man ska förbjuda sig att äta något- det blir sällan sund. Jag tror på att äta lite av varje och det man är sugen på. Jag tycker också det är viktgt att lyssna på kroppen och känna efter vad den behöver. Men sen blev föreläsningen intressant när hon pratade om råvaror och vad som är bra för kroppen och vad man kan välja för produkter istället för andra. Råris, qinoa och bovete är nogra exempel istället för ris som jag måste prova snarast! Ska försöka äta mer gröna bladgrönsaker som ruccula och persilja och satsa på mer gröt på morgonen. Sen tipsade hon om att ha fil på gröten istället för mjölk då den tydligen är för söt. Men NEJ NEj där går gränsen för hur nyttig man kan vara! Någon som vågar prova;P????

Här kommer iaf några tips som jag själv tänkte prova i veckan.

Hirsgröt med nötter och russin (lång mättnadstid)

1 port

Vatten                   

1 port hirsflingor

1 msk russin

1 krm kanel

1 krm ingefära

0,5 dl sötmandlar, hasselnötter eller valnötter

1 dl nyponsoppa

1 dl fil eller yoghurt

Gör så här:

Koka gröten med russin och kryddorna enligt anvisning på paketet. Tillsätt mandel eller nötter. Serveras med nyponsoppa och fil eller yoghurt.

 

Recept på ”Husets müsli” 

2 dl fiberhavreflingor *

2 dl rågflingor *

2 dl dinkelflingor

2 dl hirsflingor *

2 dl boveteflingor *

1 dl vetekli

2 msk sesamfrön

0,5 dl pumpakärnor

0,5 dl solroskärnor *

0,5 dl valnötskärnor *

1 – 2 msk mald kanel *

1 msk mald ingefära *

eventuellt 2 dl torkad frukt (russin, aprikosbitar)

 

Obs! Alla ingredienserna ovan är inte nödvändiga men blir naturligtvis lite extra näringstät.

De ingredienser som har markerats med en stjärna är en annan kombination som också är god och mycket nyttig.

Gör så här:

Förslag 1: Blanda samtliga ingredienser och häll upp muslin i en burk med tättslutande lock.

Förslag 2: Sätt ugnen på 100°. Häll ut hela blandningen på en plåt och rosta alltsammans ca 1 timma, eller tills blandningen känns lagom knaprig.

Förslag 3: gör som förslag 2 och ringla över lite honung.

 

Recept på ”Husets müsli” 

2 dl fiberhavreflingor *

2 dl rågflingor *

2 dl dinkelflingor

2 dl hirsflingor *

2 dl boveteflingor *

1 dl vetekli

2 msk sesamfrön

0,5 dl pumpakärnor

0,5 dl solroskärnor *

0,5 dl valnötskärnor *

1 – 2 msk mald kanel *

1 msk mald ingefära *

eventuellt 2 dl torkad frukt (russin, aprikosbitar)

 

Obs! Alla ingredienserna ovan är inte nödvändiga men blir naturligtvis lite extra näringstät.

De ingredienser som har markerats med en stjärna är en annan kombination som också är god och mycket nyttig.

Gör så här:

Förslag 1: Blanda samtliga ingredienser och häll upp muslin i en burk med tättslutande lock.

Förslag 2: Sätt ugnen på 100°. Häll ut hela blandningen på en plåt och rosta alltsammans ca 1 timma, eller tills blandningen känns lagom knaprig.

Förslag 3: gör som förslag 2 och ringla över lite honung.


Så sant!



Räknade mina skor häromdagen( som jag gör ca 1 gång i veckan) och jag tror det var 53 st. När jag berättar det för folk blir alla så chockade( då har jag inte räknat med typ gympaskor och promenadskor) men jag tkr inte det är så mycket. Inte om man jämför med Mariah Carey, hon har väl tyr några hundra...?

Snygga var vi iaf;)


högt!


Live it




För någon månad sedan skulle jag och mina två kompisar ge oss ut på äventyr tänkte vi. Vi( eller dom snarare)bokade en upplevelse från liveit.se. Vi skulle gå en äventyrsbana! Å va roligt tänkte jag och hakade glatt på- tills vi kliver ur bilen vis äventyrsstället. Dom har bokat en äventyrsbana som hallas höjdbanan! Fy fan va läskigt det var! Det var 14 meter upp i luften där man skulle gå på rep. Det lät inte så hemskt men det var så högt att man hängde bland trädtopparna. Jag som är höjdrädd mesade mig på marken och sa till dom andra att jag funderade på att åka hem, men innerst inne kände jag ju mig sugen och tänkte att det är säkert inte så farligt. När det var min tur gick det galant- de fem första metrarna. Sedan tog det tvärstopp och jag kom ingenstans. Det var så jävla läskigt och högt och det hjälpte inte att instruktören visade att om man ramlade så hamnad man hängades ca 50cm under repet(vilket inte verkade så läskigt) men det gick inte. De andra sex deltagarna gick förbi mig en efter en, även mina två modiga vänner, men jag kom ingenstans. Instruktören fick hissa ner mig och hi vad jag skek då för det var typ läskigare än att stå däruppe. Men det jag skulle komma till var i alla fall att om man är sugen på en utmaning tkr jag man kan kolla in liveit.se;)

tråååkigt!!!

Föreläsningen idag var ingen höjdare! Det var ett jätteintressant ämne men föreläsaren var ett riktigt sömnpiller! Hon pratade med samma ton hela tiden, även när hon drog ett skämt. Hon hade powerpoint och läste det som stod på powerpointen. Klick på tangenten, blablabla, klick, blablabla, klick, blablabooring!

Min nya kurs som jag har börajat läsa, Hotellkunskap, är kul och vi har fått en ny uppgift. Det roliga(eller sorgliga) är att jag inte fått någon bok och HALVA kursen har gått! Irriterande!!!!! Är ledig imorgon iaf då hoppas jag verkligen att boken kommer för annars kommer inte jag ha någon uppgift att lämna in på fredag...Jag har liksom ingen annan tid att göra den om inte imorgon. Sega bokförlag!!!

Ska lägga upp lite bilder imorgon också- och förhoppningsvis ut o träna=)



Pinsamma killar!!!

Å nu är det söndag, alltid mys framför tvn med favoritprogrammet Ensam mamma söker=). Supermys!
Satt o drack vin igår med min underbara vän Ida och det blev både en och två flaskor vin och massa prat om allt mellan himmel och jord. Ibladn känns krogen så överskattat för det är bara så mys att sitta och prata o dela en flaska vin.

Shoppade idag med Mikis och hon tipsade om ett par superbra byxor på H&M. Man kan träna i dom eller ha som mysbyxor och dom är huuuur sköna som helst! Känns som man inte har något på sig. Och det bästa av allt är att dom kostade 99kr!!! Men killen i kassan var lite slarvig för när jag, efetr att ha handlat massor på H&M, gick in på Gina Tricot började larmet tjuta o alla kollade jätteskumt på mig och jag upptäckte att larmet på ett av plaggen från H&M satt kvar...Superpinsamt!

Imorgon är det föreläsning om barnsspråk, ska bli jätteintressant! Sen masa praktiskt arbete och träning. Förra veckantränade jag 5 gånger men denna vecka har det inte blivit mkt alls så dags att ta tag i det igen,. Lagdade sallad till middag, med chevreost. honung och valnötter-kan verkligen rekommendera!!!

Det hände en annan sjuk grej igår kväll. Jag skulle på en intervju ang ett jobb jag sökt idag, men det blev inte så. Killen som jag haft kontakt med och som jag pratat med två gånger om endast jobbsaker smsade mig igår kväll och frågad eom jag ville hitta på nått...kändes väldigt oproffsigt att göra så när man inte ens har träffats och när jag söker jobb hos honom. Jag frågade då om han smsat rätt men då spelade han dum och sedan har jag inte hört nåt. Synd på ett kul jobb men skönt att veta att jag gjorde rätt som inte valde att gå på intervju. Mkt oproffsigt!!!

hemma en fredagkväll...

Å här sitter jag en fredagkväll o käkar julskum och målar naglarna. Det är äl mys i o för sig men det är ju ändå fredag...lite ångest att sitta hemma! Pojkvännen är ute med vännerna o alla andra har kul...nej så illa är det  inte. Jag är hemma på eget initiativ o ska göra högskoeprovet imorgon. HAHHA vilket skämt!! Det kommer gå uselt men man måste ju hänga med i vad alla andra pratar om så man måste ju prova, hahahh!!!Verkligen inte min grejj men ska ge det en chans, vem vt jag kasnke har massa dolda kunskaper=).

Sitter just nu och målar lite nailart, vita blommor på svart ska lägga in bilder snart så ni får se!

TRäffade en kompis igår som jag inte sett på jättelänge, över ett år faktiskt. Det är så häftigt att träffas efter så lång tid o se att man kan prata på samma sätt som förut och allt. Hon bor inte i Sthlm länge utan pluggar i en studntstad och man bli ju lite sugen på det livet. Jag tycker vi tjejer är så dåliga på att hålla kontakten ibland. Jag tycker att många tjejer är så noga med att man ska höras och se ofta men jag tycker det är skönt att man kan ses någon gång ibland och ta en långfika och catcha up men behöver liksom inte höras flera gånger per dag. JAg har varit jättemkt så förut men nu tycker jag det är skönt att ha både jättenära vänner och vänner som man kan träffa ibland=)

Nu ska jag gå o ladda upp inför provet med lite pepparkaksdag=) haha


hemma!

Hemma från poledancen och idag lärde vi oss att hänga uppochner!!:O det är inte helt lätt må jag säga. Man hänger i benen och ska släppa händerna!!!

Fundear på att köpa hem en stång så man kan öva hemma...det är ganska dyrt men jag har hittat ett ställe som säljer billigare. Jag föreslog för min mor att ja skulle kunna sätta upp en i hennes källare, för det behövs ett cementtak, och det verkade vara helt ok. jag tyckte det var lite konstigt för hon är inte lika stort fan av poledance som jag. När jag tog upp det igen några dagar senare utbrast hon" men jag trodde du pratade om en klädstång!" Ahahha så nu får jag väl se om jag får någon stång....

Nu har jag iaf tränat två gånger idag och det känns bra. Var på en gyminstruktion på gymmet i morse och fast jag tränat i flera år kändes vissa maskiner helt nya. Jag var jättenära på att sätta mig bakochfram på en maskin och instruktören tittade lite frågande på mig!! Gymmet är iaf skitskönt och ja älsakr att träna. Om ja hade mer pengar skulle ja skappa mig en PT, och skaffa mig Anna Ankas kropp, hahah!

Nu har min pojkvän sprungit( eller åkt buss kanske) för att köpa nåt gott o sen blir det natti!

Pepparkaksdeg!!!

JAg älskar verkligen pepparkaksdeg och nu när det inte är alltför långt kvar till julen börjar jag bli riktigt sugen. Jag har drömt om att jag äter pepparkaksdeg flera nätter nu och när jag nu kom hem idag hade mamma köpt hem det!!! Äntligen är pepparkaksdegen här!! testa coop extra om du också vill ha!!

Ska iväg och träna poledance nu=) idag börjar fortsättningskursen!




Inte jag än, men snart!!!hahha

Gammalt namn men nytt innehåll!

Jaha då ska jag ge mig på att försöka blogga för fjärde gången, tidigare har jag tröttnat efter bara några inlägg. Jag vill gärna skriva om något ämne och inte bara om min vardag. Det tråkigaste som finns måste ju vara att läsa att någon åt en ostmacka till frukost och sen borstade tänderna-typ. Jag vill skriva om intressanta saker som NI vill läsa om! Därför ska ja nu skriva om min vardag i alla fall, men bara skriva om saker som har betydelse. Typ mina åsikter och tankar och sådanna smaskiga saker=)

Jag valde också att fortsätta på min pysseltant-blogg för det passar ändå lite in på mig. Jag är som en liten tant ibland och jag gillar att pyssla. Ska förhoppningsvis lägga upp lite pyssel sen också!


RSS 2.0